Szezonális virágok esküvőre

Az esküvői szezonális virágok választása nem csak a környezetbarát esküvőkben jártas pároknak jár előnyökkel, hanem azoknak is, akik kivételesen gyönyörű és gazdag virágos díszítést szeretnének megteremteni, pénztárcabarát módon.
Ha költségkímélő megoldást keresünk, akkor érdemes a szezonális virágokat előnyben részesíteni. A szezonális virágok nem csak a frissességükből és a természetességükből fakadóan különlegesek, hanem segítenek a költségek csökkentésében is.

Ebben a cikkben áttekintjük, hogy melyik hónapban melyik virágok a legkedvezőbbek az esküvői dekorációhoz.

 


Január - Február: A téli hónapokban a kínálat elég korlátozott, de azért találunk néhány gyönyörű virágot, amelyek tökéletesen illeszkednek egy téli esküvőhöz. Az egyik legkedveltebb választás az amarillisz, amely hosszú szárával és csodálatos virágzatával díszíti az ünnepi asztalokat. A fehér rózsa és a tulipán is remek választás lehet, amelyekkel elegáns és romantikus hatást érhetünk el a téli esküvőnkön.

Március - Április: Az év elején számos csodálatos virág érhető el. Az első választás szinte minden esküvőszervezőnek a rózsa és a liliom. Ezek a virágok kiválóan illenek a tavaszi esküvőhöz, és színpompás megjelenésükkel dobják fel a dekorációt. A tulipán és a hortenzia is népszerű választás a tavaszi esküvői díszítéshez.

Május - Június: A meleg, nyári hónapokban a választék még sokkal szélesebb. Az egyik legkedveltebb választás a bazsarózsa, amely számtalan színben és formában elérhető. Ez a virág elegáns és sokoldalú, így bármilyen esküvői dekorációhoz alkalmazható. A jázmin, orgona és a liliom szintén népszerűek a májusi-júniusi esküvőkön, mivel kellemes illatukkal tökéletes hangulatot teremtenek.

 

szezonális virágok esküvőre

Július - Augusztus: A nyári hónapokban számos csodálatos virág éled újjá. Az egyik legnépszerűbb a napraforgó, amely kétségkívül nyári hangulatot közvetít. A rózsák és a liliomok is nagyon szépek ilyenkor, és számos különböző színben elérhetőek, így mindenki megtalálja a saját stílusának megfelelőt. Az orchidea és a hortenzia szintén remek választás nyári esküvői díszítéshez.

Szeptember - Október: Az ősz a gyönyörű, meleg színek időszaka. Az egyik legkedveltebb választás a dália, amely számtalan színben és formában elérhető, és ezzel messze beteljesíti az őszi esküvők látványát. A krizantém és a rózsa is nagyszerű választás lehet, ha őszi hangulatot szeretnénk megeleveníteni az esküvőn.


November - December: Az év utolsó hónapjaiban is találunk néhány csodálatos virágot a téli esküvőkhöz. Az egyik leggyakoribb választás az eukaliptusz, amely tágítja a dekoráció lehetőségeit, és egzotikus megjelenést kölcsönöz a helyszínnek. A liliom és a karácsonyi fenyőág szintén remek választás lehet, hogy a téli hangulatot varázsoljunk az esküvőre.

 

szezonális virág esküvőre

 Fontos megjegyezni, hogy bár a szezonális virágok általában olcsóbbak, mint a nem szezonális virágok, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindenhol ugyanaz az ár. A virágok ára változhat a helyszín és az elérhetőség függvényében. Mindig érdemes időben utána járni, hogy melyik virágok állnak rendelkezésre és mennyibe kerülnek az adott hónapban. Így könnyedén tervezhetitek meg  a dekorációt és beilleszthetjük a költségvetésbe is.

Egy esküvői szezonális virágokkal díszített esküvő meghitt és különleges hangulatot teremt, és segít az álomszerű nap megvalósításában.